Nieuw! - examentraining

Onder het nieuwe onderdeel examentraining kun je oefenen met oude examenopgaven. Deze opgaven zijn voorzien van Hints om je verder te helpen als je het antwoord niet weet.
Bovendien zijn sommige vragen voorzien van video-uitleg.

Economielokaal op Facebook

Economie snappen gaat beter als je weet wat er op dat gebied allemaal gebeurt in de wereld. 
Blijf op de hoogte van belangrijke economische nieuwsfeiten en volg economielokaal op Facebook.

Donaties

Na het vernieuwen van de site ging het goed en leek het erop dat ik de gemaakte kosten via donaties zou terugverdienen. Helaas stokt het nu.

Ben je tevreden met wat deze site je biedt? Een kleine donatie wordt zeer gewaardeerd!

Icoongebruik

Definitie

Belangrijke aanvulling

Formule

Doorverwijzing naar opgave

Verwarring / waarschuwing

Dekking van de migratiekosten door donaties 80

 

Inhoud en navigatie

Basis wiskunde

Om economie goed te snappen is het belangrijk dat je niet teveel moet nadenken over de reken- en wiskundevaardigheden die gebruikt worden. Zorg dus dat je de basisrekenvaardigheden beheerst!.

Examenstof

De belangrijkste begrippen en problemen bij het vak worden uitgelegd. Daarnaast zijn er opgaven om met deze stof te oefenen. Leerlingen die nu in de bovenbouw van havo of vwo zitten vinden deze uitleg onder het menu Examenstof.

Lesmateriaal

Alle materialen die ik gemaakt of verzameld heb voor het nieuwe examenprogramma staan in de submenu’s Lesmateriaal. Het gaat daarbij om experimenten, powerpoints en video’s op youtube.

Oefenexamens

Om te toetsen of je de stof écht goed beheerst, maak je enkele examenopgaven over die stof. Blijf tijdens het oefenen nog even van de antwoordbladen af!.