Over mij 2017-02-27T08:11:01+00:00

Economie moeilijk?

Het vak economie wordt door veel leerlingen op de middelbare school (zowel mavo, havo als vwo) als lastig ervaren. Soms is het verstandig om in zo’n geval wat extra hulp in te schakelen.

In ieder geval kun je gebruik maken van deze site. Ik heb geprobeerd om alle belangrijke onderdelen helder uit te leggen en te voorzien van oefenopgaven. Wanneer je helemaal klaar bent met een examendomein, kun je gebruik maken van een ruime hoeveelheid oude examenopgaven om op het juiste niveau te oefenen.

Succes!

Logo_LOF-250x177

Profiel

Paul Bloemers
Paul BloemersDocent economie

Ik ben al jaren bezig met het schrijven aan en onderhouden van deze site. Bovendien heb ik, samen met enkele andere docenten, de methode Index voor het vmbo geschreven.
Ik werk al bijna 20 jaar als economiedocent op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. De laatste jaren geef ik vooral in de bovenbouw van het vwo les.
Daarnaast ben ik roostercoördinator, applicatiebeheerder en webbeheerder op het Krimpenerwaard College.

Dit ben ik

Omdat ik het leuk vind om kinderen die economie moeilijk vinden verder te helpen, heb ik deze site gemaakt.
  • gedreven en veeleisend,
  • bied ik veel structuur,
  • geef ik heldere uitleg en
  • geef ik voldoende huiswerk om de uitleg te verwerken.
Via het Leraren ontwikkel fonds heb ik in 2016 een financiële impuls gekregen die het mogelijk moet maken om economielokaal verder uit te bouwen tot een site voor mavo, havo en vwo.

Gedurende 2017 zul je langzaam maar zeker steeds meer materiaal gaan vinden dat speciaal voor havo- en mavoleerlingen gemaakt zal worden. Net als bij het huidige economielokaal zal het daarna altijd in ontwikkeling blijven.

  • Economielokaal is en blijft een gratis site voor iedereen.
  • Advertenties en de opbrengst van de examenbundel moeten ervoor zorgen dat er voldoende inkomsten zijn om de site gratis te kunnen houden.
  • Indien er scholen zijn die een deel van de hostingkosten willen delen (in ruil voor een logo in de footer) worden zij uitgenodigd contact op te nemen via deze site.